flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь в навчальному тренінгу

22 квітня 2021, 13:54

21.04.2021 року суддя-спікер Любарського районного суду Житомирської області Вальчук В.В. мав можливість взяти участь у третьому навчальному тренінгу, який організований Вищою радою правосуддя спільно з експертами Українсько-Канадського проекту підтримки судової реформи (SJRP), на тему : «Єдина інформаційна політика щодо соціальних мереж: обговорення пам'ятки для прес-служб судів».

Спікером Оленою Єрхан, експертами Дмитром Шинкарюком та Аріною Сатовською було висвітлено питання на рахунок правильного ведення соціальних мереж та якісного подання інформації. Було обговорено темп, які не потрібно ні в якому разі висвітлювати на офіційних сторінках суду наприклад, публікації політичних та релігійних поглядів, тверджень, які суперечать офіційним/правовим позиціям суду чи Верховного Суд, внутрішньої інформації, яка не підлягає розголошенню та ін..

Також, було обговорено інформацію, що поширюється на особистих сторінках суддів та працівників апаратів, яка не повинна суперечити пріоритетам і цінностям судової влади, негативно впливати на авторитет судді, суду та судової влади, підривати довіру суспільства до суду.

Після проведеного тренінгу слід зробити висновок, що інформація, яка подається на загальний огляд повинна бути стислою, лаконічною, своєчасною та інформативною.

Щиро вдячний Вищій раді правосуддя за можливість до вдосконалення та покращення роботи суддів-спікерів та пресслужб судів

 

Суддя-спікер                                                                           Вальчук В.В.