flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВЧИНИВ ДТП І ВТІК

10 березня 2021, 10:17

Суд взяв під варту підозрюваного за вчинення ДТП.

Аварія сталася близько 22 години 06 березня 2021 року. Керуючи автомобілем ВАЗ –21063 в стані алкогольного сп’яніння  на одній із освітлених  вулиць в с. Громада Любарського району підозрюваний проявив неуважність до дорожньої обстановки, не вжив заходів для зменшення швидкості руху, здійснив наїзд на пішохода, який знаходився на проїзній частині автодороги. Внаслідок наїзду потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці дорожньо-транспортної пригоди. Підозрюваний з місця події зник.

Під час розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, підозрюваний повідомив, що він у зазначений час, керував вказаним у клопотанні автомобілем, однак під час керування не відчув, що когось чи щось переїхав. Також не зміг пояснити чому на автомобілі виявлені пошкодження та відсутні пластикові уламки, які були знайдені на місці ДТП. Просив суд не обирати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та застосувати до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Вирішуючи клопотання про застосування запобіжного заходу, слідчий суддя врахував тяжкість злочину, який призвів до смерті людини, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років те, що перебуваючи на волі він може переховуватися від органів досудового розслідування або суду, оскільки залишив місце ДТП з метою уникнення від кримінальної відповідальності, задовольнив клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без права внесення застави, оскільки злочин, у вчиненні якого він підозрюється спричинив загибель людини.

 

 

 

Прес-служба суду