flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУД ВЗЯВ ПІД ВАРТУ ЗА НАНЕСЕННЯ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ

29 січня 2021, 15:41

22 січня 2021 року слідчий суддя Любарського районного суду задовольнив клопотання старшого слідчого СВ Любарського ВП Бердичівського ВП ГУНП в Житомирській про обрання запобіжного у виді тримання під вартою  підозрюваному у злочині передбаченому ч.1 ст.121 КК України.

Як встановлено з матеріалів кримінального провадження, подія сталася близько 19 години 30 хвилин  21 січня 2021 року на подвір’ї домогосподарства в с.Юрівка Любарського району Житомирської області. В ході розмови між двома чоловіками виникла словесна суперечка, під час якої у підозрюваного виник умисел на умисне протиправне заподіяння тілесних ушкоджень потерпілому. Реалізуючи свій злочинний умисел підозрюваний  наніс руками декілька ударів по голові потерпілого після чого останній почав тікати. Наздогнавши на проїзній частині вулиці підозрюваний умисно наніс саморобним ножем  один удар в область живота потерпілого.

 Внаслідок нанесених ударів, заподіяно тілесні ушкодження у вигляді забійної рани потиличної ділянки голови зліва, проникаючого ножового поранення черевної порожнини та внутрішньо-черевної кровотечі.

Беручи до уваги те, що підозрюваний обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 121 КК України,  який згідно ст. 12 КК України є  тяжким злочином та за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Крім того, перебуваючи на волі може продовжити вчиняти нові кримінальні правопорушення, про що свідчить наявність на розгляді у Любарському районному суді обвинувальних актів за обвинуваченням підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 345, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України, слідчий суддя застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Ухвалу слідчого судді учасники судового процесу не оскаржували. Вона набрала законної сили 28.01.2021 року.

 

Прес-служба суду